Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

"ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ" από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ειδοποιητήρια-Προσκλητήρια στέλνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, 
το τελευταίο διάστημα σε παραβάτες του ΚΟΚ, για παραβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή του, προκειμένου να προσέλθουν στο Ταμείο και να αποπληρώσουν τα χρέη τους.


Όπως βλέπετε, αυτό είναι το έντυπο που αποστέλλει στους οφειλέτες του, και επειδή κανείς μας δεν αποδέχεται τις ποινές που μας επιβάλλουν, όσο και αν φταίμε, οφείλουμε  να το ψάξουμε λίγο.

Πρώτη μας κίνηση να απευθυνθούμε στην Οικονομική Υπηρεσία και να ζητήσουμε το αντίγραφο της «κλήσης».
Αφού το παραλάβουμε, ελέγχουμε τα στοιχεία της παράβασης:

Αριθμός αυτοκινήτου, μάρκα, χρώμα, που και πότε έγινε η παράβαση, κλπ.

Δύο συμπολίτες μας ενήργησαν κατ΄αυτόν τον τρόπο και διαπίστωσαν το εξής:












                   Στο σημείο που είναι κλεισμένο με κίτρινο κύκλο, αναφέρεται μόνο η οδός που έχει σημειωθεί η παράβαση. 

Αυτό είναι αντίθετο, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις Υπηρεσίες Τροχαίας της χώρας.

Όπως βλέπετε η εγκύκλιος το αναφέρει ξεκάθαρα: Πρέπει να αναγράφεται ο πλησιέστερος αριθμός της οδού ή κάθε πρόσφορο στοιχείο που υποδεικνύει τη θέση του οχήματος.

Με βάση την υπ’ αριθμ. 2515/64/2007/11-7-2007 (1306 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση (περί καθορισμού του τύπου και του περιεχομένου της πράξης βεβαίωσης της παράβασης) και το άρθρο 104 του ΚΟΚ, σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στα άρθρα 4 και 10 του ΚΟΚ (περί σήμανσης οδών και ειδικότερα περί προσδιορισμού της περιοχής ισχύος της σήμανσης) προκύπτει ότι στην πράξη βεβαίωσης της παράβασης (κλήση) πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της διαπραχθείσας παράβασης, άρα και η ακριβής θέση του οχήματος, προκειμένου σε περιπτώσεις προβολής σχετικών αντιρρήσεων από τον «παραβάτη» κατά το άρθρο 104, παρ.2 του ΚΟΚ, να καθίσταται εφικτός ο έλεγχος του αιτήματος από την αρμόδια Αρχή (θέση του οχήματος σε σχέση με την περιοχή ισχύος της σήμανσης), διαφορετικά η πράξη βεβαίωσης της παράβασης πάσχει ακυρότητας. Η θέση του οχήματος πρέπει να συγκεκριμενοποιείται, είτε με την αναγραφή του πλησιέστερου σε αυτό αριθμό της οδού, είτε με κάθε πρόσφορο στοιχείο που υποδεικνύει τη θέση του σε σχέση με τις πινακίδες σήμανσης.


Τι κάνουμε λοιπόν όταν έχουμε τέτοια περίπτωση;
Απλά, συντάσσουμε μια αίτηση και την καταθέτουμε στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία:

 Α Ι Τ Η Σ Η
                  Προς   ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
                                  ΔΗΜΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πρόσφατα έλαβα γνώση για την υπ΄αρ.  5152000χχχχχ , Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης που συντάχθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας , για παράνομη στάθμευση του οχήματός μου ΗΝΒ 000 και το αναλογούν πρόστιμο των 80 ευρώ βεβαιώθηκε στους οικονομικούς σας καταλόγους. Κατά την παραλαβή του εντύπου της κλήσης, διαπίστωσα , ότι δεν αναγράφεται πουθενά το σημείο της παράβασης . Συγκεκριμένα αναφέρεται ως τόπος παράβασης , ΑΟΡΙΣΤΑ , η οδός Κύπρου ( ή ανάλογα άλλη οδός) η οποία εκτείνεται εντός της πόλης σε μήκος 1500 μέτρων χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς τον αριθμό ή τη θέση του οχήματός μου.
Ως εκ τούτου και λόγω του ότι έχει παρέλθει αρκετός χρόνος (δύο χρόνια) δεν δύναμαι να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κατηγορία που μου προσάπτετε.
Επειδή η προαναφερόμενη παράληψη αποτελεί λόγο ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ της σύνταξης του εγγράφου σύμφωνα με την υπ.αρ. 8868/15-3-10 διευκρινιστικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών  σας παρακαλώ να μεριμνήσετε , γνωστοποιώντας το γεγονός στην αρμόδια υπηρεσία , ως οφείλετε (εγκύκλιος 65171/9-11-2009 Υπουργείου Εσωτερικών) προκειμένου να ανακαλέσει την προαναφερόμενη πράξη στα πλαίσια του ΚΔΔ ( Ν.2690/99 αρθ.21) και στην συνέχεια να διαγράψετε το ποσό από τους βεβαιωτικούς σας καταλόγους.


                                                  Σας ευχαριστώ

                                            Κωνσταντίνος Παραβάτης

Αφού καταθέσετε το αίτημα , θα πρέπει άμεσα η Τροχαία να κάνει ανάκληση της παράβασης και ο Δήμος να σας διαγράψει το πρόστιμο.

Δεν είναι όμως πάντοτε έτσι !!!!!!!!!!!!!!!!!

Το πρόβλημα κολάει στην στενοκεφαλιά των Αξιωματικών της Τροχαίας που δεν έχουν το σθένος να παραδεχτούν ότι έγινε λάθος, και θα πρέπει να συνεχίσεις το τρέξιμο στο Συνήγορο Του Πολίτη ( http://www.synigoros.gr/ ), στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  ( https://www.gedd.gr/ ) ή ακόμα και στον Εισαγγελέα για Κατάχρηση Εξουσίας, 239 ΠΚ ή Παράβαση Καθήκοντος 259 ΠΚ.

Καλή συνέχεια…………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου